Het team van De Cultuurmeesters

info@cultuurmeesters.nl

Cultuurmeester Marianne.png

Marianne Verhoork

Cultuur is een verrijking van je leven en groeit enorm in betekenis voor jezelf als je iets van de achtergrond en geschiedenis weet.

Cultuureducatie is de rode draad in het leven van Marianne. Kunst kreeg ze van huis uit niet met de paplepel ingegoten en als rebelse daad van verzet besloot ze na haar VWO-diploma kunstgeschiedenis te gaan studeren. Ze heeft er gelukkig geen spijt van gehad.

Na haar studie kwam ze terecht in de theatersector. Als communicatiemedewerker en regie-assistent bij onder andere het Nationale Toneel leerde ze de toneelwereld van binnenuit kennen. Na een experimenteel uitstapje van vier jaar als interim manager bij de Rijksoverheid, bracht de liefde voor cultuur haar ertoe de docentenopleiding kunstgeschiedenis te volgen.  

Marianne is nu medewerker educatie en publieksvoorlichting bij het Dordrechts Museum. Daarnaast verzorgt ze regelmatig colleges voor de Vrije Academie en de Volksuniversiteit onder andere over bijzondere culturele periodes in steden als Rome, Parijs en Berlijn. Marianne is een culturele veelvraat en sleept onvermoeibaar haar vrienden mee naar theaters, musea, films, concerten en festivals. 

Cultuurmeester Armand.png

Armand van de Laar

Er is een groeiende groep mensen die meer van cultuur wil genieten, maar zich niet vertrouwd genoeg voelt om regelmatig ‘hogere’ culturele instellingen te bezoeken.

Na zijn studie bedrijfskunde ging Armand direct aan de slag bij de Rijksoverheid. Als bestuursadviseur leerde hij het openbaar bestuur goed kennen. In 2011 was hij als enige ambtenaar gekandideerd voor de Young Professional of the Year Awards in de categorie managers. Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland werkte hij veel met ondernemers en besloot in 2012 zelf ook te gaan ondernemen. Sindsdien werkt hij met Strategiemakers aan het innoveren van de publieke sector en onderwijs. Regelmatig treedt hij op als dagvoorzitter.

Naast zijn werk heeft Armand altijd bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die zich willen ontwikkelen. Als voorzitter van de Stichting Jonge Ambtenaren organiseerde hij de Jonge Ambtenarendag en met YoungTheHague versterkte hij het kennisnetwerk onder Haagse young professionals via colleges en kenniscafés. Dit zet hij voort als vice-voorzitter van het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken dat seminars en colleges verzorgt over internationale politiek. Hij is groot cultuurliefhebber en gefascineerd door de kunstmarkt. 

 

Contact

De Cultuurmeesters
Hillebrant Jacobsplein 41
2515 XS Den Haag
info@cultuurmeesters.nl
www.cultuurmeesters.nl

KvK: 66834597
Bank: NL95RABO0312489277