Meestercollege Moderne en Hedendaagse kunst

Jose-Davila-1000px-596x852.jpg
 

 

In twee colleges en een bezoek aan het fonkelnieuwe Museum Voorlinden maak je kennis met de belangrijkste toppers en kunststromingen van de 20e en 21e eeuw.

Aan de hand van belangrijke werken neemt Cultuurmeester Yvonne Hilgenkamp je mee in de vele stromingen uit de moderne en hedendaagse kunst. Kunstenaars als Mark Rothko, Willem de Kooning, Jeff Koons, Anish Kapoor en Ai Weiwei komen aan bod in deze prikkelende crashcourse. Op het einde van het meestercollege heb je meer kennis over de recente geschiedenis van de kunst en dat maakt een volgend museumbezoek een stuk leuker. Ook heb je meer inzicht in hoe hedendaagse kunstenaars werken en begrijp je de achtergronden beter van wat op het eerste oog heel makkelijk of oppervlakkig lijkt.

Als afsluiting krijgen we een exclusieve rondleiding door het veelbesproken Museum Voorlinden in Wassenaar. Miljardair Caldenborgh heeft hier een onderkomen gemaakt voor zijn internationaal befaamde kunstcollectie. Een ware must see! 

Data en locatie
Dinsdag 17 januari, 20:00 uur - The Student Hotel The Hague
Dinsdag 24 januari, 20:00 uur - The Student Hotel The Hague
Zondag 29 januari, 13.30 uur - Bezoek Museum Voorlinden

Prijs
Het meestercollege kost €80. Dat is inclusief de twee collegeavonden en de rondleiding op Voorlinden, exclusief de entree van het museum.