Crash courses & meestercolleges

Onze crash courses en meestercolleges gaan over kunstdisciplines, stromingen of individuele kunstenaars. Een college kan bestaan uit 1 of meer avonden en wordt altijd afgesloten met een bezoek op locatie.


 
         Fondation Louis Vuitton in Parijs door Frank Gehry

         Fondation Louis Vuitton in Parijs door Frank Gehry

meI 2017: crash course Moderne architectuur

Het Haagse stadhuis oftewel het IJspaleis: Either you hate it or love it. Het is in ieder geval een mooi staaltje moderne architectuur midden in het centrum van de stad. Tijdens deze crash course nemen we je mee langs steden over de hele wereld om de architectuur van nu onder de loep te nemen. Architecten als Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Frank Gehry en bureaus als Herzog & de Meuron en MVRDV komen aan bod. Natuurlijk is er ook aandacht voor de klassiekers als Le Corbusier, Frank Lloyd Wright en Bauhaus. Voor de praktijk gaan we naar buiten! 

Data: woensdagavond 10 en 17 mei en excursie op zondagmiddag 21 mei. 

Lees meer

By Marc Jacobs

By Marc Jacobs

JUNI 2017: crash course fashion

"I don't do fashion. I am fashion." Getekend Coco Chanel, een van de grootste mode ontwerpers van de 20e eeuw. Mode is aan de ene kant iconisch, maar ook van alle tijden. Wie zijn de grote vernieuwers geweest in de modegeschiedenis? Samen met de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten (KABK) organiseren we deze crash course over de kunst die ons tijdsbeeld voor een groot deel bepaald. Als afsluiter bezoeken we de spectaculaire fashion show van de examenstudenten van de KABK. 

Data in juni volgen.