Crashcourse Klassieke muziek

x354-q80.jpg
 

Cultuurmeester Tom van Lent, cellist bij het Residentie Orkest, neemt je mee op een muzikale trip langs de belangrijkste componisten en werken uit de muziekgeschiedenis.

In twee avonden leer je niet alleen de verhalen kennen achter de muziekwerken, ook krijg je natuurlijk veel fijne muziek te horen. De verschillende componisten en stromingen worden met elkaar vergeleken. Zo zul je de muziek die je al kent meer kunnen waarderen en leer je nieuwe muziek kennen.

Tom is afgestudeerd aan het Haagse Conservatorium en speelt al ruim tien jaar cello bij het Residentie Orkest. Vol enthousiasme vertelt hij over de muziek die zijn hart (en hopelijk na afloop ook dat van jou) sneller doet kloppen. 

Na twee collegeavonden in het Student Hotel gaan we naar een bijzonder concert van het Residentie Orkest in het Zuiderstrandtheater. Je maakt nader kennis met Mozart en zijn Requiem. Je hoort ter illustratie fragmenten van het werk. Op deze manier leer je op een totaal andere manier naar klassieke muziek luisteren, zoals je zult merken wanneer je vervolgens het hele Requiem hoort. Kaarten voor deze avond alleen kosten normaliter 43 euro.


Data en locatie
Donderdag 26 januari, 20.00 uur, The Student Hotel The Hague, Hoefkade 9
Donderdag 2 februari, 20.00 uur, The Student Hotel The Hague, Hoefkade 9
Zaterdag 11 februari, 20.00 uur, concertbezoek Mozarts Requiem van het Residentie Orkest in het Zuiderstrandtheater

Prijs
De twee collegeavonden en het concertbezoek kosten gezamenlijk € 90.