Crash course Moderne architectuur

 
De Rotterdam van Rem Koolhaas

De Rotterdam van Rem Koolhaas

 

Het Haagse stadhuis oftewel het IJspaleis: Either you hate it or love it. Het is in ieder geval een mooi staaltje moderne architectuur midden in het centrum van de stad. Veel aantrekkingskracht van een stad is te danken aan haar verschijning, de architectuur; een kunstvorm waar we nauwelijks iets voor hoeven te doen. Gebouwen staan gewoon, 'in 't wild', op straat. Maar wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan het Gemeentemuseum in Den Haag of de Kunsthal in Rotterdam (toch best een irritant gebouw)?

Architectuurhistorica en cultuurmeester van het eerste uur Yvonne Hilgenkamp gaat het in twee avonden vertellen tijdens deze crash course moderne architectuur. Het biedt een helder overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen 120 jaar, waarbij de belangrijkste stijlen, de meest iconische bouwwerken en de beroemdste architecten voorbijkomen. Van Modernisme tot Deconstructivisme, van het Guggenheim in New York tot de Burj Khalifa in Dubai en van Le Corbusier tot Zaha Hadid. 

Voor de praktijk gaan we naar buiten en ontdekken we al lopend het moderne grootstedelijke Den Haag, maar ook de verborgen architectonische pareltjes in de oude binnenstad. Oude en nieuwe architectuur vormen een bijzondere symbiose, zoals de uitbreiding van de 2e kamer in de complexe historische omgeving en de Nieuwe Haagse Passage die aansluit op de bestaande Passage, het oudste winkelcomplex van Nederland.

Data en locatie
Woensdag 10 mei, 20.00 uur, The Student Hotel The Hague
Woensdag 17 mei, 20.00 uur, The Student Hotel The Hague

Zondagmiddag 21 mei, 14.00 uur, fieldtrip o.l.v. ArchiGuides langs de hoogstandjes van de moderne architectuur in het centrum van Den Haag.

Prijs
Early bird ticket t/m 14 april: De twee collegeavonden en de excursie kosten gezamenlijk € 69.
Regulier ticket vanaf 14 april: De twee collegeavonden en de excursie kosten gezamenlijk € 79.