Crash Course
Hoe koop ik kunst?

Art the Hague.jpg
 

 

Hoe koop je kunst? Wat is de juiste prijs voor een kunstwerk? Hoe werkt een galerie? Hoe herken je een echte kunstenaar en wanneer is kunst een goeie investering? Na een theoretisch college over de fascinerende nationale en internationale kunstmarkt, kan je op de tweede avond na een introductie in de wereld van galeries en veilingen al je praktische vragen stellen aan een galeriehouder en verzamelaar.

Tijdens de eerste avond houdt Erasmus docent Femke van Hest een college over de verschillende spelers en belangen in de kunstmarkt. Na de pauze gaat ze in op de internationale ontwikkelingen in de markt en de opkomst van landen als China en India. Femke is gepromoveerd op de globalisering van de kunstmarkt, deed onderzoek naar de Nederlandse markt en geeft aan Erasmus Universiteit college over o.a. stakeholders in de kunstmarkt en ‘money and the fine arts’.

Tijdens de tweede avond duik je de praktijk in. Directeur Jacko Brinkman van Galerie Heden bespreekt het vak van kunsthandelaar. Hoe werkt een galerie, waar moet je op letten als je kunst koopt, hoe steekt de marketing van een kunstenaar in elkaar? Jacko adviseert ook bedrijven in het aankopen van kunst en is adviseur bij kunstfondsen. Daarnaast kan je al je vragen ook stellen aan een echte verzamelaar. Zij zal aan de hand van bijzondere anekdotes vertellen over hoe ze is begonnen met verzamelen, het ontwikkelen voor een oog voor goeie deals en de fouten die ze heeft gemaakt.  

Data en locatie
Donderdag 24 november, 20.00 uur, The Student Hotel, Hoefkade 9
Woensdag 30 november, 19.30 uur, Galerie Heden, Denneweg 14A

Prijs
De crash course kost in totaal €47,50 inclusief borrel bij galerie Heden.