Crash courses & meestercolleges

Onze crash courses en meestercolleges gaan over kunstdisciplines, stromingen of individuele kunstenaars. Een college kan bestaan uit 1 of meer avonden en wordt altijd afgesloten met een bezoek op locatie.

Colleges Seizoen 2016 - 2017


 
      

      

crash course Kunstgeschiedenis

De crash course Kunstgeschiedenis biedt meer dan 2500 jaar aan ontwikkelingen in de kunst, in twee avonden plus een museumbezoek.

De westerse kunstgeschiedenis van 0 tot nu gepresenteerd aan de hand van de belangrijkste stromingen en de beroemdste kunstwerken uit de betreffende stijlperiodes. 

Van de Venus van Milo tot de Mona Lisa van Leonardo, van de Nachtwacht tot de Sterrennacht van Van Gogh en van het Meisje met de Parel tot de diamanten schedel van Damien Hirst.

September/oktober 2016

Lees meer

Art the Hague.jpg

crash course Kunst kopen

Hoe koop je kunst? Wat is de juiste prijs voor een kunstwerk? Hoe werkt een galerie? Hoe herken je een echte kunstenaar en wanneer is kunst een goeie investering?

Na een theoretisch college over de fascinerende nationale en internationale kunstmarkt, kan je op de tweede avond na een introductie in de wereld van galeries en veilingen al je praktische vragen stellen aan een galeriehouder en verzamelaar. 

November 2016 

Lees meer

 

crash course klassieke muziek

In twee avonden leer je niet alleen de verhalen kennen achter de muziekwerken, ook krijg je natuurlijk veel fijne muziek te horen. De verschillende componisten en stromingen worden met elkaar vergeleken. Zo zul je de muziek die je al kent meer kunnen waarderen en leer je nieuwe muziek kennen. We sluiten de crash course af met een bezoek aan het Requiem van Mozart door het Residentie Orkest.

Cultuurmeester Tom van Lent, cellist bij het Residentie Orkest, neemt je mee op een muzikale trip langs de belangrijkste componisten en werken uit de muziekgeschiedenis.

Januari/februari 2017

Lees meer

Residentieorkest 1.png
Moderne kunst.png

crash course Moderne en hedendaagse kunst

In twee colleges en een bezoek aan Museum Voorlinden maak je kennis met de belangrijkste toppers en kunststromingen van de 20e en 21e eeuw.

Aan de hand van belangrijke werken neemt Cultuurmeester Yvonne Hilgenkamp je mee in de vele stromingen uit de moderne en hedendaagse kunst. Kunstenaars als Mark Rothko, Willem de Kooning, Jeff Koons, Anish Kapoor en Ai Weiwei komen aan bod in deze prikkelende crashcourse. 

Op het einde van de crash course heb je meer kennis over de recente geschiedenis van de kunst en dat maakt een volgend museumbezoek een stuk leuker. 

Januari/februari 2017

Lees meer